2026 WK-kwalificatie: Cheetahs-ster Doussou blikt terug op overwinning op Super Eagles

2026 WK-kwalificatie: Cheetahs-ster Doussou blikt terug op overwinning op Super Eagles

Benin Republic star Jordel Dossou has revealed how the Cheetahs were able to tame the Super Eagles in Monday’s 2026 FIFA World Cup qualifier.

Gernot Rohr’s side recorded a shocking 2-1 victory over their illustrious neighbours at the Felix Houphouet Boigny Stadium, Abidjan.

It was their second win over the three-time time African champions in 17 meetings.

Read Also:2026 WCQ: Super Eagles Are Lethargic, Inconsistent –Rapper IIIbliss

Dossou cancelled out Raphael Onyedika’s opener for Nigeria, before Steve Mounie netted the winning goal in first half added time.

“This style of play was worked on in training. We know that Mounié Steve wins almost all duels,” Dossou said as per 24haubenin.

“Well before the goal action, Steve called me and told me that since Ajayi (Nigeria player ) is on me all the time, I’ll have to change my strategy.

“On the first occasion, he let the ball pass, too bad I missed it. For the second time, I hid behind the defender, and as soon as Steve let the ball go. I appeared and stole the ball from him to equalize.”

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

In de kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2026 stonden de Cheetahs tegenover de Super Eagles, twee van de meest getalenteerde voetbalteams op het Afrikaanse continent. De spanning was voelbaar in het stadion terwijl de spelers zich klaarmaakten voor wat een epische strijd beloofde te worden.

Eén speler die een cruciale rol speelde in de overwinning van de Cheetahs op de Super Eagles was Doussou, een opkomende ster in het Afrikaanse voetbal. Met zijn bliksemsnelle snelheid en ongeëvenaarde techniek wist Doussou de verdediging van de Super Eagles keer op keer te slim af te zijn. Zijn doelpunt in de tweede helft zorgde ervoor dat de Cheetahs met 2-1 aan het langste eind trokken.

Na de wedstrijd sprak Doussou met de pers en blikte hij terug op zijn prestaties en de overwinning op de Super Eagles. Hij benadrukte het belang van teamwork en discipline binnen het team, en prees zijn medespelers voor hun inzet en vastberadenheid. Doussou gaf toe dat het geen gemakkelijke wedstrijd was geweest, maar dat de overwinning een enorme boost betekende voor het zelfvertrouwen van het team.

De overwinning op de Super Eagles bracht de Cheetahs een stap dichter bij kwalificatie voor het WK van 2026, een droom die voor veel spelers binnen handbereik leek te liggen. Doussou sprak vol vertrouwen over de toekomst van het team en zijn eigen ambities om een van de beste spelers van Afrika te worden.

Met Doussou als sterspeler lijken de kansen van de Cheetahs om zich te kwalificeren voor het WK van 2026 aanzienlijk te zijn toegenomen. Zijn snelheid, techniek en vastberadenheid maken hem een geduchte tegenstander voor elke verdediging, en zijn leiderschap op het veld inspireert zijn teamgenoten om tot het uiterste te gaan.

De overwinning op de Super Eagles zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als een van de meest gedenkwaardige momenten in de carrière van Doussou en het succes van de Cheetahs op weg naar het WK van 2026. Met nog enkele kwalificatiewedstrijden te gaan, is het team vastbesloten om alles te geven en hun droom van deelname aan het wereldkampioenschap waar te maken.

2026 WK-kwalificatie: Super Eagles zijn lusteloos en inconsistent - Rapper IIIbliss Previous post 2026 WK-kwalificatie: Super Eagles zijn lusteloos en inconsistent – Rapper IIIbliss
Southgate suggereert vertrek als Engeland faalt bij Euro 2024; Manchester United baan lonkt Next post Southgate suggereert vertrek als Engeland faalt bij Euro 2024; Manchester United baan lonkt