2026 WK-kwalificatie: Broos prijst de mentaliteit van Bafana Bafana in gelijkspel tegen Super Eagles met 1-1

2026 WK-kwalificatie: Broos prijst de mentaliteit van Bafana Bafana in gelijkspel tegen Super Eagles met 1-1

South Africa head coach Hugo Broos has hailed the mentality of his players following their 1-1 draw against Nigeria’s Super Eagles.

South Africa maintained their impressive record of not losing a game inside the Godswill Akpabio Stadium following the draw in Group C matchday 3 of the 2026 FIFA World Cup qualifiers on Friday.

Themba Zwane gave South Africa the lead in the first half before Fisayo Dele-Bashiru equalised.

Following the draw, the Eagles are yet to record any win and occupy fifth place on three points.

The South Africans had travel inches on their way to Nigeria but still managed to earned a share of the points.

Reacting to the outcome of the game, Broos said: “I have to congratulate my players. As you know or you don’t know, we had a terrible travel to Nigeria on Wednesday.

“We were only in bed at two o’clock on Thursday morning. So we were 20 hours on the way. And when you see the mentality in the team today, then I can only be proud about my players.”

South Africa will be back in action next week when they will take on Zimbabwe while the Eagles will face Benin Republic on Tuesday in Côte d’Ivoire.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

De WK-kwalificatiewedstrijd tussen Zuid-Afrika’s Bafana Bafana en Nigeria’s Super Eagles eindigde in een gelijkspel van 1-1. Hoewel het resultaat misschien niet helemaal was wat de Zuid-Afrikaanse fans hadden gehoopt, was bondscoach Hugo Broos toch vol lof over de mentaliteit van zijn team.

Broos prees de vastberadenheid en veerkracht van zijn spelers, die ondanks de druk van de wedstrijd en het sterke Nigeriaanse team, stand wisten te houden en een punt wisten te pakken. Hij benadrukte het belang van een goede mentaliteit in het voetbal en hoe dit kan helpen om zelfs in moeilijke situaties te blijven vechten.

Het gelijkspel tegen Nigeria was een belangrijk resultaat voor Zuid-Afrika, aangezien het team nu nog steeds kans maakt op kwalificatie voor het WK van 2026. Broos is ervan overtuigd dat zijn spelers de juiste mentaliteit hebben om door te gaan en te blijven strijden voor een plek op het wereldtoneel.

De bondscoach benadrukte ook het belang van teamwork en discipline binnen het team. Hij gelooft dat deze elementen cruciaal zijn voor succes op internationaal niveau en zal blijven werken aan het versterken van deze aspecten binnen zijn team.

Al met al was het gelijkspel tegen Nigeria een positief resultaat voor Bafana Bafana en een teken van de groeiende kracht en vastberadenheid van het Zuid-Afrikaanse voetbalteam. Met nog meer kwalificatiewedstrijden voor de boeg, zullen de spelers onder leiding van Hugo Broos blijven werken aan hun mentaliteit en teamgeest om hun droom van deelname aan het WK in 2026 te verwezenlijken.

Sarri erkent fout bij vertrek uit Chelsea Previous post Sarri erkent fout bij vertrek uit Chelsea
De Doop van Finidi George! - Odegbami Next post De Doop van Finidi George! – Odegbami