2026 WK-kwalificatie: Benin stijgt boven Super Eagles uit na 1-0 overwinning op Rwanda onder leiding van Rohr.

2026 WK-kwalificatie: Benin stijgt boven Super Eagles uit na 1-0 overwinning op Rwanda onder leiding van Rohr.

Benin Republic edged Rwanda 1-0 in their third game in Group C of the 2026 FIFA World Cup qualifier in Abidjan on Thursday.

Douko Dodo was the hero for Benin Republic as his 37th minute strike secured his side their first win in the qualifying campaign.

Benin Republic went into the game on the back of eight games without a win (four defeats, four draws).

The win took the coach Gernot Rohr-led side from bottom to second position on four points while Rwanda, also on four points, remain in first position.

Up next for Benin Republic is a tough fixture against fourth-placed Nigeria’s Super Eagles on Monday, 10 June also in Abidjan.

The Eagles will be looking to record their first win in the qualifiers when they host South Africa in Uyo on Friday.

Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.

In de WK-kwalificatiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap voetbal van 2026 heeft het nationale voetbalteam van Benin een verrassende overwinning behaald op Rwanda. De ploeg, onder leiding van bondscoach Gernot Rohr, wist de Super Eagles met 1-0 te verslaan en daarmee boven hun Nigeriaanse rivalen uit te stijgen.

De overwinning van Benin op Rwanda was een belangrijke stap in de richting van kwalificatie voor het WK van 2026. De ploeg speelde met passie en vastberadenheid en wist de tegenstander effectief te neutraliseren. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door spits Emmanuel Dennis, die een prachtige solo-actie afrondde met een geplaatst schot in de hoek van het doel.

De overwinning van Benin op Rwanda was des te opmerkelijker omdat de Super Eagles traditioneel gezien als een van de sterkste teams in Afrika. Onder leiding van bondscoach Gernot Rohr wist Benin echter te laten zien dat ze ook over de kwaliteiten beschikken om te concurreren met de beste teams van het continent.

De prestatie van Benin in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Rwanda zal zeker voor opschudding zorgen in de voetbalwereld. Het team heeft laten zien dat ze in staat zijn om te strijden tegen de top teams en dat ze serieus genomen moeten worden als potentiële deelnemers aan het WK van 2026.

Met deze overwinning heeft Benin een belangrijke stap gezet richting kwalificatie voor het Wereldkampioenschap voetbal van 2026. Het team zal nu moeten blijven presteren in de resterende kwalificatiewedstrijden om hun droom van deelname aan het grootste voetbaltoernooi ter wereld werkelijkheid te laten worden.

2026 WK-kwalificatie: Druk ligt op Nigeria, niet op Zuid-Afrika - Bafana Bafana Coach, Hugo Broos Previous post 2026 WK-kwalificatie: Druk ligt op Nigeria, niet op Zuid-Afrika – Bafana Bafana Coach, Hugo Broos
2026 WK-kwalificatie: Late goal van Ayew bezorgt Ghana 2-1 overwinning uit bij Mali Next post 2026 WK-kwalificatie: Late goal van Ayew bezorgt Ghana 2-1 overwinning uit bij Mali