2025 AFCON-kwalificaties: Ekpo prijst Eguavoen’s tactische veranderingen in de overwinning van de Eagles op Libië

2025 AFCON-kwalificaties: Ekpo prijst Eguavoen's tactische veranderingen in de overwinning van de Eagles op Libië

Former Nigerian international Friday Ekpo has lauded Super Eagles interim head coach Augustine Eguavoen’s tactical changes in the team’s 1-0 win over Libya in Friday’s 2025 Africa Cup of Nations qualifiers.

Recall that Fisayo Dele-Bashiru came from the bench to earn Nigeria victory over Libya at the Godswill Akpabio Stadium in Uyo, after the Mediterranean Knights spent most of the game in their half defending.

Reacting after the game, Ekpo, in an interview with Completesports.com, hailed Eguavoen’s tactical changes in the second half.

Read Also: AFCON 2025Q: Dele-Bashiru’s Late Strike Earns Dominant Super Eagles Win Against Libya

“I want to first congratulate the Super Eagles for the win over Libya. It was a hard-fought victory that the team deserved after dominating possession for the entire part of the game.

“I must credit Augustine Eguavoen’s tactical changes in the second half, and it paid off with Dele-Bashiru’s only goal of the game. Libya came into the game with a defensive approach and never showed any sign of attacking the Super Eagles. 

“But then, Eguavoen read the game well and brought in players that delivered the three points for Nigeria. I am sure the return leg on Tuesday will be a different ball game because I know the Libyans will come out against Nigeria.”

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

In de kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup of Nations (AFCON) van 2025 heeft Nigeria een belangrijke overwinning behaald op Libië. De Eagles wisten met 2-1 te winnen, mede dankzij tactische veranderingen die werden doorgevoerd door bondscoach Augustine Eguavoen. Voormalig Nigeriaans international Friday Ekpo heeft de tactische aanpassingen van Eguavoen geprezen en benadrukt hoe belangrijk deze waren voor de overwinning.

Eguavoen, die in februari 2025 werd aangesteld als bondscoach van Nigeria, staat bekend om zijn tactische flexibiliteit en vermogen om zijn spelers optimaal te laten presteren. Tegen Libië koos hij ervoor om een meer aanvallende speelstijl te hanteren, wat resulteerde in meer kansen voor de Eagles. Ekpo was onder de indruk van de manier waarop Eguavoen zijn spelers wist te motiveren en organiseren, en benadrukte het belang van zijn tactische keuzes.

De overwinning op Libië was cruciaal voor Nigeria, aangezien het team streed om zich te kwalificeren voor de AFCON van 2025. Met deze overwinning hebben de Eagles hun kansen op deelname aan het toernooi aanzienlijk vergroot. Ekpo gelooft dat Eguavoen een sleutelfiguur zal zijn in het succes van het Nigeriaanse nationale team en is optimistisch over de toekomst van het team onder zijn leiding.

De prestaties van de Eagles tegen Libië tonen aan dat Nigeria een geduchte concurrent is in het Afrikaanse voetbal en dat het team in staat is om te strijden met de beste teams op het continent. Met Eguavoen aan het roer en spelers van wereldklasse zoals Victor Osimhen en Wilfred Ndidi in het team, heeft Nigeria alle ingrediënten voor succes op internationaal niveau.

De overwinning op Libië markeert een belangrijke mijlpaal voor het Nigeriaanse voetbal en laat zien dat het team op de goede weg is naar succes op de AFCON van 2025. Met Eguavoen’s tactische meesterschap en de vastberadenheid van de spelers, is Nigeria vastbesloten om te strijden voor glorie op het hoogste podium van het Afrikaanse voetbal.

Late doelpunt van Dele-Bashiru bezorgt Super Eagles dominante overwinning op Libië tijdens AFCON 2025Q Previous post Late doelpunt van Dele-Bashiru bezorgt Super Eagles dominante overwinning op Libië tijdens AFCON 2025Q
Beoordeling van de Super Eagles in krappe overwinning op Libië tijdens AFCON 2025Q Next post Beoordeling van de Super Eagles in krappe overwinning op Libië tijdens AFCON 2025Q