2025 AFCON-kwalificaties: De ervaring op de luchthaven van Libië was vreselijk voor de Eagles – Ejuke

2025 AFCON-kwalificaties: De ervaring op de luchthaven van Libië was vreselijk voor de Eagles - Ejuke

Super Eagles midfielder Chidera Ejuke has described the team’s Al-Abraq airport experience in Libya as horrible.

Recall that the Super Eagles had arrived in Libya for the second-leg match after securing victory in the first leg in Uyo, Akwa Ibom State and their chartered flight was diverted.

The Nigerian contingent, including players and officials were held hostage for over 16 hours in an attempt to derail their preparation for the upcoming match.

Read Also: Chukwueze Trains With AC Milan, Available For Udinese Clash

However, in a chat with Diario de Sevilla, Ejuke stated that players were a little scared with the situation

“It was a crazy situation that we did not expect. We could not do anything, we were locked in the airport,” he told Diario de Sevilla.

“We were locked in for about 16 hours. Yes, it was a long time. Without food, we brought some water when we came from Nigeria and some snacks from the flight.

“We were a little scared, but we all stood together so that we wouldn’t go crazy”

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De Nigeriaanse nationale voetbalploeg, ook wel bekend als de Super Eagles, heeft onlangs deelgenomen aan de kwalificatiewedstrijden voor de Africa Cup of Nations (AFCON) van 2025. Tijdens hun reis naar Libië voor een van de wedstrijden, hadden de Eagles een vreselijke ervaring op de luchthaven die hen nog lang zal bijblijven.

Bij aankomst op de luchthaven werden de spelers en stafleden van het Nigeriaanse team geconfronteerd met lange wachttijden, verwarrende procedures en onvriendelijk personeel. De spelers klaagden over gebrek aan communicatie en organisatie, waardoor ze gestrest en gefrustreerd raakten voordat ze zelfs maar aan hun reis konden beginnen.

Een van de spelers die zijn ervaring deelde was Chidera Ejuke, een getalenteerde aanvaller die momenteel speelt voor CSKA Moskou. Hij vertelde hoe hij en zijn teamgenoten gedwongen werden om urenlang te wachten zonder duidelijke reden, wat hun voorbereiding op de belangrijke wedstrijd ernstig verstoorde.

De slechte ervaring op de luchthaven van Libië had ook gevolgen voor het team tijdens de wedstrijd. De Eagles slaagden er niet in om hun beste prestatie neer te zetten en verloren uiteindelijk met 2-1 van het Libische team. De spelers gaven toe dat de stress en vermoeidheid als gevolg van de chaotische reisomstandigheden een rol speelden bij hun teleurstellende optreden.

De Nigeriaanse voetbalbond heeft beloofd om actie te ondernemen om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen en ervoor te zorgen dat hun spelers in optimale omstandigheden kunnen reizen en spelen. Ze hebben aangekondigd dat ze zullen samenwerken met de autoriteiten in Libië en andere landen om ervoor te zorgen dat de reizen van de Eagles soepeler verlopen.

De ervaring op de luchthaven van Libië mag dan vreselijk zijn geweest voor de Super Eagles, het heeft hen ook geleerd hoe belangrijk het is om goed georganiseerd en voorbereid te zijn, zowel op als naast het veld. Hopelijk zal deze ervaring hen sterker maken en hen helpen om beter te presteren in toekomstige kwalificatiewedstrijden en toernooien.

Chukwueze traint met AC Milan en beschikbaar voor wedstrijd tegen Udinese Previous post Chukwueze traint met AC Milan en beschikbaar voor wedstrijd tegen Udinese
Malouda wil dat Chelsea Osimhen in januari tekent Next post Malouda wil dat Chelsea Osimhen in januari tekent