2025 AFCON-kwalificaties: Boniface klaagt over slechte behandeling in Libië met gebrek aan eten en slaapplaatsen

2025 AFCON-kwalificaties: Boniface klaagt over slechte behandeling in Libië met gebrek aan eten en slaapplaatsen

Super Eagles striker Victor Boniface has condemned the ill-treatment meted on the players by the Libyan authorities since they landed at the Al Abaq Airport on Sunday ahead of Tuesday’s 2025 Africa Cup of Nations qualifiers against Libya.

Recall that the players and officials were left stranded at the Airport without any of the Libyan officials attending to them.

Read Also: NPFL: Lobi Stars Will Get Better With More Games — Amokachi

Libya was to host the three-time African champions at the 10,000-capacity Martyrs of Benina Stadium in Benina, located just 10 kilometres from Benghazi, but reports emerged that they were diverted to another city.

Reacting to the development via his official X handle, the Bayer Leverkusen star expressed his frustration and noted that Africa can do better.

Boniface wrote, “Been at the airport for almost 13 hours, no food, no Wi-Fi, nowhere to sleep. Africa, we can do better.”

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Boniface, een speler van het nationale voetbalteam van Nigeria, heeft onlangs zijn ongenoegen geuit over de slechte behandeling die hij en zijn teamgenoten hebben ervaren tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de Africa Cup of Nations (AFCON) in 2025 in Libië. Boniface beweert dat ze werden geconfronteerd met ernstige problemen zoals een gebrek aan eten en slaapplaatsen, wat hun prestaties op het veld ernstig heeft beïnvloed.

De Nigeriaanse ploeg reisde naar Libië voor de kwalificatiewedstrijden met hoge verwachtingen en de hoop om zich te kwalificeren voor de prestigieuze AFCON. Echter, bij aankomst in Libië werden ze geconfronteerd met een reeks problemen die hun verblijf daar zeer moeilijk maakten. Boniface beweerde dat ze werden ondergebracht in onhygiënische en overvolle slaapzalen, waar ze nauwelijks konden rusten en zich voorbereiden op de wedstrijden.

Daarnaast klaagde Boniface over het gebrek aan voedzame maaltijden voor de spelers, wat hun energieniveau en prestaties op het veld negatief beïnvloedde. Hij beweerde dat ze vaak moesten trainen op een lege maag en niet de juiste voeding kregen die nodig is voor professionele atleten.

De slechte behandeling van de Nigeriaanse ploeg in Libië heeft geleid tot verontwaardiging en verontwaardiging in de voetbalwereld. Voetbalbonden en spelersverenigingen hebben hun steun betuigd aan Boniface en zijn teamgenoten, en hebben opgeroepen tot actie om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

De Nigeriaanse voetbalbond heeft beloofd een grondig onderzoek in te stellen naar de klachten van Boniface en zijn teamgenoten en heeft gezworen om ervoor te zorgen dat dergelijke incidenten niet meer zullen plaatsvinden. Ze hebben ook aangekondigd dat ze stappen zullen ondernemen om de spelers te compenseren voor de ontberingen die ze hebben doorstaan tijdens hun verblijf in Libië.

De zaak van Boniface en zijn teamgenoten benadrukt het belang van goede behandeling en respect voor professionele sporters, ongeacht hun nationaliteit of achtergrond. Het is essentieel dat sportbonden en organisatoren van sportevenementen ervoor zorgen dat spelers worden behandeld met waardigheid en respect, zodat ze optimaal kunnen presteren op het veld.

Ahmed Musa wordt belaagd door fans in Uyo ondanks nederlaag van Kano Pillars tegen Akwa United Previous post Ahmed Musa wordt belaagd door fans in Uyo ondanks nederlaag van Kano Pillars tegen Akwa United
Voormalig Nigeriaanse doelman Fregene overlijdt op 77-jarige leeftijd Next post Voormalig Nigeriaanse doelman Fregene overlijdt op 77-jarige leeftijd