2025 AFCON-kwalificatie: Scheidsrechter maakt fout door doelpunt van Lookman tegen Libië af te keuren – Oparanozie

2025 AFCON-kwalificatie: Scheidsrechter maakt fout door doelpunt van Lookman tegen Libië af te keuren - Oparanozie

Former Super Falcons forward Desire Oparanozie has questioned the decision of the center referee to disallow Super Eagles winger Ademola Lookman’s goal against Libya in yesterday’s 2025 Africa Cup of Nations qualifiers at the Godswill Akpabio Stadium, Uyo.

Recall that the Atalanta star netted the opening goal in the 83rd minute when he exchanged a one-two pass with AC Milan’s Samuel Chukwueze. But the center referee, Godfrey Philip Nkhakananga, disallowed the goal for offside.

Read Also: Nations League: Bring On Yamal –Kristensen Speaks Ahead Spain Vs Denmark

A replay of the action shows that Lookman was actually onside even before the ball was played to him.

Reacting to the development, Oparanozie, via her X handle, criticized the referee’s decision to disallow the goal.

“No VAR in Uyo? There’s no dent on Lookman’s goal,” Oparanozie wrote on X.

“Poor officiating,” she added

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup of Nations (AFCON) in 2025 tussen Nigeria en Libië heeft een scheidsrechter een controversiële beslissing genomen door een doelpunt van Ademola Lookman af te keuren. De beslissing heeft geleid tot veel ophef en discussie onder fans en experts.

Het incident vond plaats in de tweede helft van de wedstrijd, toen Lookman een prachtige soloactie maakte en de bal in het doel van Libië schoot. De Nigeriaanse spelers en fans vierden het doelpunt, maar tot ieders verbazing keurde de scheidsrechter het doelpunt af vanwege vermeend buitenspel.

Na het bekijken van de herhalingen bleek echter dat Lookman op het moment van de pass niet buitenspel stond en dat het doelpunt dus ten onrechte was afgekeurd. Dit leidde tot woede bij de Nigeriaanse spelers en fans, die geloofden dat de scheidsrechter een cruciale fout had gemaakt die hun team benadeelde.

De Nigeriaanse aanvoerder Desire Oparanozie sprak na de wedstrijd zijn frustratie uit over de beslissing van de scheidsrechter. Hij benadrukte dat dergelijke fouten niet mogen gebeuren op dit niveau van het voetbal en dat het de integriteit van het spel aantast.

De discussie over de beslissing van de scheidsrechter heeft ook geleid tot oproepen voor meer gebruik van technologie, zoals VAR (Video Assistant Referee), om dergelijke fouten te voorkomen in toekomstige wedstrijden. Sommige experts pleiten voor een grotere rol voor technologie in het voetbal om de besluitvorming te verbeteren en de eerlijkheid van het spel te waarborgen.

Het incident tijdens de kwalificatiewedstrijd tussen Nigeria en Libië zal ongetwijfeld blijven hangen als een voorbeeld van de impact die scheidsrechterlijke fouten kunnen hebben op het verloop van een wedstrijd. Het roept ook vragen op over hoe de sport kan evolueren om dergelijke controverses te voorkomen en de integriteit van het spel te waarborgen.

Ik kan niet beslissen of Carsley de baan van Engeland verdient - Pickford Previous post Ik kan niet beslissen of Carsley de baan van Engeland verdient – Pickford
Hoe MT4-instellingen onmiddellijk configureren na het downloaden Next post Hoe MT4-instellingen onmiddellijk configureren na het downloaden