2025 AFCON-kwalificatie: Lawal adviseert Eagles om de wedstrijd tegen Libië te benaderen als een bekerfinale

2025 AFCON-kwalificatie: Lawal adviseert Eagles om de wedstrijd tegen Libië te benaderen als een bekerfinale

Former Nigerian international Dimeji Lawal has advised the Super Eagles to approach the 2025 Africa Cup of Nations qualifiers against Libya like a cup final.

The North Africans will be up against the Super Eagles at the Godswill Akpabio International Stadium, Uyo, on Friday.

They will host the three-time African in Benina four days later.

Read Also: Akwuegbu Returns To Plateau United As Consultant, Aims For Major Improvements

However, in a chat with Completesports.com, Lawal urged the Super Eagles to take advantage of every goal-scoring chance against Libya.

“This is a game the Super Eagles must approach with all sense of a cup final, so as to pick the three points.

“Libya are a very strong side and must not be allowed any room to operate in our 18-yard box.

‘I am optimistic the Super Eagles will pick the maximum points based on the new found spirit in the team.”

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Voormalig Nigeriaans international Garba Lawal heeft de huidige Nigeriaanse voetbalploeg geadviseerd om de komende wedstrijd tegen Libië in de kwalificatie voor de Africa Cup of Nations 2025 te benaderen alsof het een bekerfinale is. Lawal, die zelf meer dan 50 interlands voor Nigeria speelde, gelooft dat een dergelijke benadering de Eagles zal helpen om de overwinning te behalen en zich te kwalificeren voor het prestigieuze toernooi.

De Nigeriaanse ploeg staat momenteel op de tweede plaats in hun kwalificatiegroep, achter Libië. Met slechts één punt achterstand op de leiders, is de wedstrijd tegen Libië van cruciaal belang voor de Eagles om hun kansen op kwalificatie levend te houden. Lawal benadrukt het belang van deze wedstrijd en moedigt de spelers aan om alles te geven op het veld.

“De wedstrijd tegen Libië is van levensbelang voor de Nigeriaanse ploeg. Het is essentieel dat de spelers zich volledig inzetten en de wedstrijd benaderen alsof het een bekerfinale is. Ze moeten laten zien dat ze willen winnen en bereid zijn om ervoor te vechten,” aldus Lawal.

De voormalige international benadrukt ook het belang van teamwork en discipline in het spel. Hij gelooft dat de Nigeriaanse ploeg alleen succesvol kan zijn als alle spelers samenwerken en zich houden aan de tactieken en instructies van de coach.

“Teamwork is essentieel in voetbal. De spelers moeten samenwerken en elkaar ondersteunen op het veld. Discipline is ook cruciaal; ze moeten zich houden aan de tactieken en strategieën die de coach heeft uitgestippeld,” voegt Lawal toe.

Met nog enkele wedstrijden te gaan in de kwalificatie voor de Africa Cup of Nations 2025, is het van groot belang dat de Nigeriaanse ploeg elke wedstrijd serieus neemt en er alles aan doet om te winnen. Door het advies van Garba Lawal ter harte te nemen en de wedstrijd tegen Libië te benaderen als een bekerfinale, hebben de Eagles een goede kans om zich te kwalificeren voor het toernooi en hun fans trots te maken.

Akwuegbu keert terug naar Plateau United als consultant en streeft naar grote verbeteringen Previous post Akwuegbu keert terug naar Plateau United als consultant en streeft naar grote verbeteringen
Binnenkort zal ik worden opgeroepen voor het nationale voetbalteam van Nigeria - Arokodare Next post Binnenkort zal ik worden opgeroepen voor het nationale voetbalteam van Nigeria – Arokodare