2025 AFCON-kwalificatie: Gelijkspel tegen Nigeria toont wat Rwanda in staat is – Rohr

2025 AFCON-kwalificatie: Gelijkspel tegen Nigeria toont wat Rwanda in staat is - Rohr

Benin Republic head coach Gernot Rohr has said that Rwanda’s goalless draw with Nigeria’s Super Eagles shows what they are capable of

According to the German, Rwanda poses an even more dangerous threat than before and has urged his players to be well equipped to face them in this month’s AFCON 2025 qualifier in Abidjan, Côte d’Ivoire.

Benin will host Amavubi at Felix Houphouet-Boigny Stadium on Friday, October 11, before playing the return leg at Amahoro Stadium in Kigali on Tuesday, October 15.

Looking ahead of the qualifiers Rohr admits that Rwanda’s goalless draw with Nigeria, a country that beat his side 3-0, is a testament that Amavubi means business.

“Rwanda is a very good team so we must be careful. Their goalless draw with Nigeria is an evidence to what they can do, ” he told the press (via The New Times).

“My focus is on the two games with Rwanda, we have to go all out.”

This will be the fourth meeting between the two teams in the space of two years. Benin won two games including a forfeit while the other one ended in a draw.

The encounter between both teams was in the 2026 World Cup qualifiers on June 6 when Dodo Dokou netted the only goal as Benin won 1-0.

Meanwhile, the Super Eagles will take on Libya in the group’s other game.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Rwanda heeft onlangs een gelijkspel behaald tegen Nigeria in de kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup of Nations (AFCON) van 2025. Dit resultaat heeft laten zien wat Rwanda in staat is en heeft de aandacht getrokken van voetbalfans over de hele wereld.

De wedstrijd tegen Nigeria was een belangrijke test voor het Rwandese nationale team, dat de afgelopen jaren gestaag vooruitgang heeft geboekt in het Afrikaanse voetbal. Onder leiding van bondscoach Gernot Rohr hebben de spelers laten zien dat ze kunnen concurreren met en zelfs gelijke tred kunnen houden met enkele van de beste teams op het continent.

Het gelijkspel tegen Nigeria is een teken van de groeiende kracht van het Rwandese voetbal en de vastberadenheid van de spelers om te slagen op het hoogste niveau. Het team heeft laten zien dat ze niet bang zijn om de uitdaging aan te gaan en dat ze in staat zijn om te strijden tegen en te concurreren met enkele van de beste teams in Afrika.

De prestatie van Rwanda tegen Nigeria heeft ook de aandacht getrokken van scouts en coaches over de hele wereld, die nu erkennen dat Rwanda een opkomende kracht is in het Afrikaanse voetbal. Spelers uit Rwanda worden steeds vaker opgemerkt door clubs in Europa en andere delen van de wereld, wat de groeiende reputatie van het land als voetbalnatie verder versterkt.

Met nog enkele kwalificatiewedstrijden te gaan voor de AFCON van 2025, zal Rwanda ongetwijfeld proberen om zich te kwalificeren voor het prestigieuze toernooi en hun opkomende status als voetbalnatie verder te versterken. Met de steun van hun fans en de vastberadenheid van hun spelers, lijkt Rwanda goed op weg om een serieuze kracht te worden in het Afrikaanse voetbal.

Al met al heeft het gelijkspel tegen Nigeria laten zien wat Rwanda in staat is en heeft het de wereld laten zien dat dit kleine land in Oost-Afrika serieus moet worden genomen als het gaat om voetbal. Met een getalenteerd team en een gedreven coach aan het roer, is Rwanda op weg naar grotere successen in de toekomst.

Nieuwe 1xBet Promotiecode Singapore: [BONUSMY] Previous post Nieuwe 1xBet Promotiecode Singapore: [BONUSMY]
Meer blessurezorgen voor Man United als duo zich terugtrekt uit nationale teams Next post Meer blessurezorgen voor Man United als duo zich terugtrekt uit nationale teams