2024 WAFCONQ: NFF prijst Efih’s bijdrage aan overwinning tegen Kaapverdië

2024 WAFCONQ: NFF prijst Efih's bijdrage aan overwinning tegen Kaapverdië

In 2024 WAFCONQ: NFF prijst Efih’s bijdrage aan overwinning tegen Kaapverdië

De Nigeriaanse voetbalbond (NFF) heeft de bijdrage van aanvaller Cynthia Efih geprezen na de overwinning van het nationale vrouwenvoetbalteam op Kaapverdië tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup van 2024 (WAFCONQ). Efih speelde een cruciale rol in de wedstrijd en scoorde het winnende doelpunt, waardoor Nigeria zich plaatste voor het prestigieuze toernooi.

Efih, die speelt voor Rivers Angels FC in de Nigeriaanse Women’s Premier League, heeft zich snel ontwikkeld tot een belangrijke speler in het nationale team. Haar snelheid, techniek en doelgerichtheid maken haar een geduchte tegenstander voor elke verdediging. Tijdens de wedstrijd tegen Kaapverdië toonde Efih haar klasse door de verdediging te slim af te zijn en een prachtig doelpunt te scoren.

De NFF heeft Efih geprezen voor haar toewijding en harde werk, evenals haar vermogen om onder druk te presteren. Haar doelpunt tegen Kaapverdië was van cruciaal belang voor het team, omdat het hen hielp om de overwinning binnen te halen en zich te kwalificeren voor de Afrika Cup. De NFF heeft aangegeven dat Efih een belangrijke rol zal blijven spelen in het nationale team en dat ze hopen dat ze haar vorm kan vasthouden tijdens het toernooi.

Efih zelf is verheugd over haar prestatie en de bijdrage die ze heeft geleverd aan het succes van het team. Ze heeft aangegeven dat ze hard heeft getraind om haar vaardigheden te verbeteren en dat ze blij is dat dit zich vertaalt in goede prestaties op het veld. Efih heeft ook haar teamgenoten bedankt voor hun steun en gelooft dat ze samen een sterke kans maken om de Afrika Cup te winnen.

De overwinning tegen Kaapverdië markeert een belangrijke mijlpaal voor het Nigeriaanse vrouwenvoetbalteam, aangezien ze zich nu hebben gekwalificeerd voor een van de meest prestigieuze toernooien op het continent. Het team heeft de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt en wordt beschouwd als een van de sterkste vrouwenteams in Afrika. Met spelers zoals Efih in hun gelederen, hebben ze een goede kans om ver te komen in het toernooi.

De NFF heeft aangegeven dat ze trots zijn op het team en hun prestaties tot nu toe. Ze geloven dat het succes van het team de populariteit van het vrouwenvoetbal in Nigeria zal vergroten en jonge meisjes zal inspireren om de sport te beoefenen. De NFF heeft ook aangegeven dat ze blijven investeren in de ontwikkeling van vrouwenvoetbal in het land, met als doel om nog meer succes te behalen op internationaal niveau.

Al met al is de bijdrage van Cynthia Efih aan de overwinning tegen Kaapverdië tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup van 2024 een belangrijk moment voor het Nigeriaanse vrouwenvoetbalteam. Haar doelpunt en prestaties op het veld hebben haar lof opgeleverd van zowel de NFF als haar teamgenoten. Met het toernooi in het vooruitzicht, is het duidelijk dat Efih en het hele team vastberaden zijn om Nigeria trots te maken en te strijden voor de overwinning.

Club eigenaren van NPFL vieren de verkiezingsoverwinning van Bassey in ACA. Previous post Club eigenaren van NPFL vieren de verkiezingsoverwinning van Bassey in ACA.
Exclusief: Hoe enkele ervaren Super Eagles-spelers mijn inspanningen saboteerden tijdens het WK van 2002 - Onigbinde Next post Exclusief: Hoe enkele ervaren Super Eagles-spelers mijn inspanningen saboteerden tijdens het WK van 2002 – Onigbinde