2023 WK Vrouwen: Betaal Super Falcons hun onbetaalde salaris en bonussen – Ighalo, Osimhen, Anichebe roepen NFF op

2023 WK Vrouwen: Betaal Super Falcons hun onbetaalde salaris en bonussen - Ighalo, Osimhen, Anichebe roepen NFF op

In 2023 zal het WK Vrouwen plaatsvinden, een evenement waar voetbalfans over de hele wereld naar uitkijken. Terwijl de aandacht gericht is op de toekomstige wedstrijden en de prestaties van de teams, is er echter een belangrijke kwestie die aandacht verdient: het onbetaalde salaris en bonussen van de Nigeriaanse nationale vrouwenvoetbalploeg, ook wel bekend als de Super Falcons.

Voormalige Nigeriaanse internationale voetballers, Odion Ighalo, Victor Osimhen en Victor Anichebe, hebben onlangs de Nigeriaanse Voetbalbond (NFF) opgeroepen om de onbetaalde salarissen en bonussen van de Super Falcons te betalen. Deze oproep komt na herhaalde meldingen van spelers die beweren dat ze niet zijn betaald voor hun diensten aan het nationale team.

Het is schokkend om te zien dat een team dat zo’n belangrijke rol speelt in het internationale vrouwenvoetbal niet de erkenning krijgt die het verdient. De Super Falcons hebben een indrukwekkende geschiedenis en hebben verschillende successen behaald op het Afrikaanse continent. Ze hebben het Afrikaanse kampioenschap voor vrouwen maar liefst negen keer gewonnen en hebben deelgenomen aan verschillende edities van het WK Vrouwen.

Deze prestaties zijn niet alleen een bron van trots voor Nigeria, maar ook voor heel Afrika. Het is dan ook teleurstellend om te zien dat de spelers niet worden beloond voor hun inzet en toewijding aan het nationale team. Het niet betalen van salarissen en bonussen is niet alleen onrechtvaardig, maar het ondermijnt ook de motivatie en het moreel van de spelers.

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit probleem niet nieuw is. In 2016 boycotte het Super Falcons-team de trainingen en weigerde het deel te nemen aan een internationaal toernooi vanwege onbetaalde salarissen en bonussen. Dit incident zou een wake-up call moeten zijn geweest voor de NFF om ervoor te zorgen dat dit soort situaties zich niet meer zouden voordoen.

Het is begrijpelijk dat er financiƫle uitdagingen kunnen zijn binnen de NFF, maar het is onaanvaardbaar dat spelers de dupe worden van deze problemen. Het is de verantwoordelijkheid van de voetbalbond om ervoor te zorgen dat spelers tijdig worden betaald en dat hun rechten worden gerespecteerd. Het niet nakomen van deze verantwoordelijkheid schaadt niet alleen de reputatie van de NFF, maar ook het imago van Nigeria als voetballand.

Het is nu tijd voor de NFF om actie te ondernemen en ervoor te zorgen dat de Super Falcons hun verdiende salarissen en bonussen ontvangen. Dit zal niet alleen rechtvaardigheid brengen voor de spelers, maar het zal ook een positief signaal afgeven aan andere voetbalbonden en spelers over de hele wereld. Het is belangrijk dat vrouwenvoetbal op gelijke voet wordt behandeld als mannenvoetbal, zowel op het veld als daarbuiten.

Met het WK Vrouwen van 2023 in het vooruitzicht, is dit het moment voor de NFF om te laten zien dat ze serieus omgaan met de belangen van de Super Falcons. Het is tijd om een einde te maken aan de onbetaalde salarissen en bonussen en ervoor te zorgen dat deze getalenteerde spelers de erkenning en waardering krijgen die ze verdienen.

Het behalen van de Champions League-titel blijft mijn belangrijkste doel met Real Madrid -- Rudiger Previous post Het behalen van de Champions League-titel blijft mijn belangrijkste doel met Real Madrid — Rudiger
NFF verwerpt verklaring van FIFPRO over bonusconflict Super Falcons Next post NFF verwerpt verklaring van FIFPRO over bonusconflict Super Falcons