2023 AFCON: NPFL-spelers kunnen een groot verschil maken in Super Eagles – Onigbinde

2023 AFCON: NPFL-spelers kunnen een groot verschil maken in Super Eagles - Onigbinde

De 2023 Afrika Cup of Nations (AFCON) staat voor de deur en er is veel discussie over welke spelers deel moeten uitmaken van het Nigeriaanse nationale team, de Super Eagles. Een opvallend standpunt dat naar voren is gekomen, is dat spelers uit de Nigeria Professional Football League (NPFL) een groot verschil kunnen maken in het succes van het team. Dit standpunt wordt ondersteund door voetbalanalist Adegboye Onigbinde, die gelooft dat het selecteren van NPFL-spelers een slimme zet zou zijn.

Onigbinde benadrukt dat de NPFL een broedplaats is voor getalenteerde voetballers die vaak over het hoofd worden gezien vanwege het gebrek aan exposure en kansen om zich te bewijzen op internationaal niveau. Hij wijst erop dat spelers zoals Sunday Mba en Rabiu Ali in het verleden hebben laten zien dat ze kunnen concurreren met spelers uit Europese competities.

Een van de belangrijkste voordelen van het selecteren van NPFL-spelers is dat ze een diepgewortelde passie hebben voor het nationale team. Ze spelen voor hun lokale clubs met trots en zouden dezelfde toewijding tonen als ze de kans krijgen om hun land te vertegenwoordigen. Dit kan een positieve invloed hebben op de teamgeest en motivatie van de Super Eagles.

Bovendien zou het selecteren van NPFL-spelers de ontwikkeling van het Nigeriaanse voetbal als geheel stimuleren. Het zou jonge spelers inspireren om hun vaardigheden te verbeteren en te streven naar een plaats in het nationale team. Dit zou de competitie in de NPFL vergroten en uiteindelijk leiden tot een hoger niveau van voetbal in het land.

Onigbinde erkent dat er enige scepsis kan zijn over het potentieel van NPFL-spelers om te concurreren met spelers uit Europese topcompetities. Hij benadrukt echter dat talent niet beperkt is tot een specifieke competitie en dat spelers uit de NPFL de kans verdienen om zichzelf te bewijzen op het hoogste niveau.

Om dit te bereiken, stelt Onigbinde voor dat er een betere samenwerking komt tussen de Nigeriaanse voetbalbond en de NPFL-clubs. Er moeten scouts worden gestuurd om talent te identificeren en spelers moeten worden blootgesteld aan internationale trainingskampen en vriendschappelijke wedstrijden om hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Het selecteren van NPFL-spelers voor de Super Eagles zou ook een positieve impact hebben op de lokale voetbalindustrie. Het zou de interesse in de NPFL vergroten en meer aandacht en investeringen aantrekken. Dit zou op zijn beurt leiden tot betere faciliteiten, coaching en kansen voor jonge spelers.

In conclusie, het selecteren van NPFL-spelers voor de Super Eagles kan een groot verschil maken in het succes van het team. Het zou niet alleen de teamgeest en motivatie vergroten, maar ook de ontwikkeling van het Nigeriaanse voetbal als geheel stimuleren. Met de juiste ondersteuning en exposure kunnen NPFL-spelers concurreren met spelers uit Europese competities en een waardevolle bijdrage leveren aan het nationale team. Het is tijd om hun potentieel te erkennen en hen de kans te geven om te schitteren op het internationale podium.

Serie A Clubs strijden om de handtekening van Boniface Previous post Serie A Clubs strijden om de handtekening van Boniface
1xBet App Indonesië: Downloaden, Installeren, Aanmelden Next post 1xBet App Indonesië: Downloaden, Installeren, Aanmelden